Om

UTBILDNING

VERKSAMHET

Jag jobbar som frilansare på heltid inom foto, video och animation. Det har jag gjort sedan 2005.

ETT LITET AXPLOCK UR KARRIÄREN

Jag jobbade mellan 1996-2011 som pressfotograf på tidningar som Expressen och Göteborgsposten. Och Mariestadstidningen där jag gjorde mina första jobb 1996. Som pressfotograf har jag gjort allting ifrån att bevaka stora musik- och idrottsevenemang, som konserter med världsartister som Metallica och Madonna till friidrotts-EM och landslagsmatcher i fotboll å ena sidan. Till att ha gjort personporträtt och rena nyhetsjobb å andra sidan. Det hände också att jag gjorde uppdrag för magasin som Residence och Solo samt uppdrag för kundtidningar för företag som Volvo via produktionsbolag som Tidningskompaniet (som heter Spoon numera). Under denna perioden producerade jag även mina två Böcker Otystad och Mariestad – Möt Människorna. Båda dessa böcker bygger på mina egna idéer, och jag har drivit dem båda från koncept till färdig fysisk produkt. Båda mina böcker tar ett tydligt avstamp i min utbildning inom bildjournalistik på Nordens Fotoskola. I samma veva producerade jag även ett eget reportage, både text och bild, där jag följde Counter Strike-spelaren ”Snajdan”, som då var en av världens bästa spelare, under hans sista år som proffs. Det reportaget publicerades i magasinet Level.

Mina hemsida innehåller inte så mycket ren pressfotografi, men bildgoogla exempelvis på Expressen Johan Carlén för att se en del av mina alster från den tiden.

I slutet av 00-talet fattade jag ett aktivt beslut om att gå vidare från pressfoto till andra områden inom fotografi, som portfättfotografi. Jag plockade även upp mina gamla kunskaper om rörlig bild som jag fick under mina år på Västerhöjdsgymnasiet samt TV4 Skaraborg där jag gjorde inhopp under gymnasiet samt de kommande åren därpå. För att kunna göra hela produktioner på egen hand så började jag även med grafisk animation. Detta ledde till att jag bland annat har producerat en dokumentär om musikfestivalen Way Out West som visats på Göteborgs Internationella Filmfestival och gjort företagsfilm, med video, grafisk animation eller både och, för företag som Volvo, Autoliv och WirelessCar via produktionsbolag som Spoon och Stark. Jag har även ett kontrakt med Folkspel där jag stillbilds-dokumenterar kring BingoLotto, som produceras av Warner Brothers. Utöver detta har jag också skrivit, regisserat, filmat, klippt och jobbat med postproduktion på musikvideos för band som Avatar, Amaranthe och Engel. Band som jag även fotograferat skivomslag och skivkonvolut för, tillsammans med andra band som Mustasch, Neverstore och Kapten Röd.

Kolla in min blogg för att se vad jag pysslar med för tillfället.